Taping & Sportmassage

Equine Medical Taping

Mogelijk vraag jij je af wat zijn die gekleurde tapes op het paard en wat doet het precies? En blijven ze goed plakken op het paardenhaar?

Taping word gebruikt om een behandeling van sportmassage, osteopathie, fysiotherapie of chiropractie extra te ondersteunen. Maar je kunt het ook bij trainingen gaan inzetten om bewegingen en oefeningen die het paard sterker moet maken, waarbij het paard asymmetrie vertoont of verminderde balans laat zien extra te ondersteunen waarbij het paard meer bewustwording krijgt.

Met sportmassages zorg ik dat de spieren weer optimaal kunnen ontspannen en ondersteun ik in het herstelproces bij de spieren, fascia en de onderliggende weefsels.

De massage zorgt ervoor dat de spieren weer beter doorbloed geraken en de afvalstoffen die in de loop der tijd zijn achtergebleven verder afgevoerd worden via het lymfesysteem.

De tape zorgt ervoor dat een de behandeling en zijn herstelproces langer kan doorwerken. Daarnaast werkte de Tape in op het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel coördineert (denk aan een telefoon netwerk dat iedereen kan bereiken en berichten kan ontvangen en beantwoorden) alle andere stelsel in het lichaam en stuurt ze meteen aan waardoor het een sterke invloed heeft op reacties , acties, reflexen, zintuigen, beweging, gedrag, organen, hartslag, ademhaling en spijsvertering. En kan zorgen voor spieractivering of juist zorgen voor ontspanning. En het zorgt voor vermindering van pijn.

Bij het aanbrengen van de tape op de vacht zorgt de elasticiteit van de tape ervoor dat de huid gelift wordt waardoor de lymfedoorstroming weer beter wordt en de afvalstoffen worden afgevoerd.
De afvalstoffen zijn eerder blijven ophopen vanwege stagnatie van circulatie en lymfeafvoer door overbelastingen van arbeid en bewegingen, weefselbeschadigingen of ontstekingen.

Je zet het in voor de verbetering van

  • Activering van de bloedsomloop
  • Pijnvermindering
  • Verbeteren van spiergebruik
  • Ondersteuning van gewrichten
  • Bewustwording van lichaamsdelen
  • Organen beïnvloeden
  • Tijdens training om houding en beweging te verbeteren en sterker te maken
  • Spieratrofie
  • Spierhypertonie

Het resultaat van een behandeling brengt jouw paard meer ontspanning, betere coördinatie, ondersteuning in het herstelproces.

Hoe ziet een behandeling eruit?

We doen een kort gesprek over de conditie van je paard en de zaken waar je tegenaan loopt of waarin je verbetering wilt zien. Daarna kijk ik naar je paard in beweging rechtuit en aan de longe op de volte. Ik palpeer je paard om te voelen naar de spiertonus en gevoelige plaatsen. Vervolgens masseer ik je paard volledig met een diepe massage. Vervolgens ga ik de gebieden tapen die ondersteuning vragen bij het herstelproces. Na de behandeling kijken we opnieuw naar de beweging om de verschillen voor en na te bespreken. Tot slot krijg je nog advies voor de komende tijd.

Praktisch:

Een losse behandeling kost €115,- en de reiskosten zijn inbegrepen.

Wat betreft de reiskosten deze zijn inbegrepen tot een straal van 35 km. Val je hierbuiten dan komt er een kleine schappelijke bijdrage bij afhankelijk van de afstand. Twijfel niet om hierover te informeren. Reiskosten worden gerekend vanaf Turnhout.

Behandelingen vinden plaats op zaterdagen.

Wanneer is een sportmassage en Medical taping geschikt voor jouw paard?

# Als je de behandeling langer extra wil ondersteunen.

#Als je de mobiliteit en de beweeglijkheid van je paard wil vergroten .

#Als je de symmetrie van de beweging wil verbeteren.

#Na een zware training het lymfesysteem wil ondersteunen.

#Als je bereid bent om op frequente basis je paard optimaal te laten ontspannen en dit toe te voegen aan je management.

Wil jij je paard de kans geven om een ideaal rijpaard te worden en na je training met een fantastisch goed gevoel afstappen omdat het rijden zo fijn was?

Dan is deze behandeling echt wat voor jou en je paard.


Kom alles te weten over medical taping in mijn blog

Blog Medical taping

Door de frequente basis van sportmassages toe te voegen aan je management vallen de kwartjes op hun plaats.

Ik zeg ja tegen zorgeloos genieten van mijn paard.

Wil jij ook na je training afstappen en nog uren het gevoel hebben dat je op een roze wolk zit? 😊 Maak dan nu een afspraak. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen.

Doe mij maar een ontspannen paard