Over mij

Mijn grootste Frustratie werd mijn grootste passie

Als ik die prachtige dressuur paarden door de rijbaan zie floreren dan lijken ze wel te dansen.

En vooral het ziet er zo eenvoudig en moeiteloos uit. Dat is elke keer weer het moment dat ik denk jaaaa dat wil ik ook kunnen. Vol motivatie kom ik dan bij mijn paard aan. Ik zadel op ik ga de rijbaan in en dan komt het gevoel. Niks moeiteloos, mijn paard beweegt helemaal niet zo soepel en ik lijk wel harder te werken dan mijn paard en lichtelijke frustratie borrelt op . Maar ik laat me niet kennen en denk ontspannen, kalm blijven geef hem de tijd en dan zo dadelijk buigt hij wel beter.

20 min later, de moed zakt in mijn schoenen. Mijn paard is nog steeds niet soepel en pakt telkens een kant vast. En ik begin te twijfelen. Heeft mijn paard ergens last van? Want al 100 keer heeft de lesgever gezegd voorwaarts rijden. En ik doe het ook echt tot in het diepst van mijn tenen. Maar het lijkt wel of mijn paard niet beter kan bewegen.

Toen besloot ik dat het anders moest.

Ik wilde gaan begrijpen hoe de biomechanica bij paarden werkt. Ik ging studeren hoe bepaalde spiergroepen met elkaar werken en leren kijken hoe paarden bewegen en of eerder beperkt zijn in hun beweging. En daar ontstond mijn passie om elk paard ruimer en meer ontspannen te laten bewegen, wat er uiteraard anders uit ziet dan bij het gemiddelde sportpaard. Daarnaast ging ik leren over de basis conditie en routine van trainingen die voor elk paard van toepassing en haalbaar zijn. En ik kan inmiddels echt wel zeggen dat mijn paard een fijne basis heeft en hij voor mij een ideaal rijpaard is dat ontspannen, voorwaarts en soepel beweegt. En het zorgt er tevens voor dat ik beter gemotiveerd blijf om de conditie van mijn paard zo optimaal mogelijk te houden waardoor hij mij met meer comfort kan dragen en ruim en soepel blijft bewegen.

Ik rij nu elke training mijn ideale rijpaard, zo voelt het inmiddels nu echt voor mij en bovendien ik maak er geen geheim van hoe ik dit doe. Omdat ik mij vastgebeten heb in mijn passie en niet in afstammingen, kijk ik naar elk paard als een individu. Waarvoor is dit paard geschikt en hoe kunnen we dit paard meer comfort bieden in het rijden? Waardoor ruiters onbezorgd kunnen paardrijden en volop kunnen genieten van hun ritjes.

Mijn missie is gewoon heel simpel ervoor zorgen dat paarden opnieuw beter en los door hun lijf gaan bewegen. En eigenaren het gevoel laten ervaren dat ze op een roze wolk zitten na hun training.

Wat je over mij zeker moet weten.

Is dat ik heel veel doorzettingsvermogen heb en ik recht op mijn doel af ga zolang het maar logisch en tastbaar is. Mijn hart ligt op mijn tong en soms iets te emotioneel. Ik vind het belangrijk dat ik resultaat haal bij de paarden en zal hiervoor altijd mijn uiterste best doen. Ik draag niet alleen een groot paarden hart maar uiteraard een warm hart voor alle dieren en ruiters net zoals ik. Ruiters die het beste voor hebben met hun paard en hier alles voor uit de kast trekken. Want ik neem alle paarden serieus groot, klein, harig, koudbloed en warmbloed. Ik kijk niet naar afstammingen ik kijk naar het paard als individu waarvoor is het geschikt en hoe kunnen we het meer comfort bieden tijdens het rijden. Ik heb zelf een gewoon paard die inmiddels ideaal rijpaard is geworden en hij is de max.