Osteopathie

Mijn missie is gewoon heel simpel ervoor zorgen dat paarden opnieuw beter en los door hun lijf gaan bewegen. En eigenaren het gevoel laten ervaren dat ze op een roze wolk zitten na hun training. Ik wil jullie echt de tijd gunnen waar jullie je mooiste paardrijmomenten kunnen beleven

Ik neem jullie even mee terug in de tijd naar 2017. Ik studeerde af als sportmasseur voor paarden. En ik had het helemaal helder op mijn netvlies zitten. Zoveel mogelijk paarden en ruiters helpen om zorgeloos te genieten van hun hobby namelijk paardrijden en bovendien op een zo zorgeloos mogelijke manier. Ik mocht veel paarden behandelen en ze genoten er heel erg van. De paarden vonden het heerlijk en de amazones die vonden voornamelijk dat na een behandeling het rijden veel gemakkelijker ging.

En toen, kwam covid op ons pad. In België mochten we niet meer ons werk doen als het niet levens noodzakelijk was. Uiteindelijk besloot ik om mijn bedrijf spieren in conditie te stoppen. Ik werkte toen en nu nog steeds in de snoepfabriek Cloetta en dit inmiddels al 23j. Bovendien vond ik de beslissing nemen om te stoppen in de fabriek erg moeilijk. Het idee om volledig onafhankelijk te zijn en op eigen benen te staan kon ik toen nog niet visualiseren en dragen.
Met pijn in mijn hart besloot ik mijn passie op te geven. Zo voelde het echt voor mij. Al bleef ik wel op regelmatige basis paarden masseren van kennissen. Het helemaal loslaten kon ik toch niet zo goed.

Een hele tijd geleden kreeg ik weer nieuws uit de kosmos. Namelijk in mei 2026 gaat de fabriek dicht.
En moeten de werknemers in Turnhout iets anders gaan doen. Bam! Ik viel van mijn stoel en was erg emotioneel. Oei en nu? Dacht ik bij mezelf.

Een gans jaar heeft het mij bezig gehouden wat ga ik doen over 3j. Ik had er echt stress van zoals maagpijn, hoofdpijn, en ik was behoorlijk rusteloos omdat ik zo op zoek was naar antwoorden. Maar 1 ding stond vast. Ik wil iets gaan doen waar ik gelukkig van word en me echt goed bij voel. En toen kreeg ik hulp uit onverwachte hoek namelijk van mijn vriend want die wist al lang wat ik weer zou gaan doen. Onder het mom van ” als je nu de kans niet grijpt pak je ze nooit.”

Ik had dus blijkbaar nog een go nodig om weer in de actie stand te mogen komen om in de toekomst weer met paarden te kunnen werken.
Echt ik voelde de energie vanuit mijn tenen naar boven stromen, ik kon wel dansen van blijdschap.
En ik voelde echt yes, paarden masseren, helpen om meer comfort te vinden in hun beweging en ruiters een top gevoel laten ervaren na het rijden, dat is wat ik te doen heb in dit leven. En dat gaan we ook weer met volle passie doen in de toekomst. Bovendien heb ik besloten om mijn skills verder uit te breiden in iets wat ik misschien al wel 15j hardop zeg. Maar altijd van dacht tis niet voor mij.

Hell yeah ik ga het toch doen. Als ik het niet probeer ga ik er nooit achter komen. En zeg ik vast op mijn 80ste waarom heb je het nooit geprobeerd!

Ik ga dus de komende 3j mij volledig smijten in de studie van Osteopathie voor paarden. Het plan en het doel is ermee opstaan en ermee gaan slapen om al de kennis onder de knie te krijgen. Dat is waar ik blij van word en wat mij energie geeft. Mijn hersenen stretchten voor kennis die ik wil gaan vergaren en goed kan gebruiken. En we zijn al begonnen 😊 heerlijk love this!


Nogmaals ik heb er super veel zin in. Ik zal super gefocust moeten blijven de komende 3j en kei hard studeren. Maar ik ga de uitdaging volledig aan.
En een big shout out voor iedereen die mij steunt, gaat volgen en mij helpt aan praktijk paarden.