Motivatie ontbreek op een druiligere herfstdag

O zo vreselijk druk dat ik het heb. Maar oeps het is niet meer hip om met deze openingszin met de deur in huis te vallen toch.
Maar het is echt zo. Ik biecht het hier op ik heb deze week amper tijd gevonden voor Paddy en zelfs voor deze nieuwsbrief. Ik dacht ik moet wat van me laten horen en waar wil ik het over hebben? Wat doet er nu echt toe waar ik je mee kan helpen en waar ik zelf ook wat aan heb? En om nog even terug te komen op afgelopen week. Echt waar ik voel mij ontzettend schuldig. Maar het is niet anders geweest de afgelopen week.
Dit komt omdat ik uit mijn ritme was getrokken. Heel de week heb ik met dagdienst gewerkt. En dan kan ik het niet meer opbrengen om na 18 u nog te gaan rijden. En bovendien het licht werkt ook alsmaar minder mee.

Herkenbaar?

In de ochtend elke dag een uur vroeger opgestaan om mijn prioriteit nr 1 in veiligheid te stellen namelijk studeren. Ja ja van kwart over 6 tot kwart over 7. En om half 8 op de fiets naar het werk. Tip van flip op latere leeftijd studeren lukt mij het beste in de vroege ochtend uurtjes. Met een lekkere koffie met slagroom. 😀

Nochtans ik weet perfect hoe ik de rode draad kan blijven vasthouden om met Paddy samen te blijven trainen. Alleen het hapert wat in de afstemming momenteel.

De daadkracht om echt verandering te brengen in uitstel of afstel gedrag is een DOEL STELLEN. Een doel helpt je dat er iets is om naar te groeien.

Wacht moment ik pak even mijn doelen van Januari erbij. Eens kijken wat er nog van over schiet.


Mmm valt me niet tegen. 
👌Basis dressuur over de rug en actief naar voren.
👌Nageefelijk op 2 teugels
👌Connectie en verbinding maken met de achterbenen
👌Zijgangen
👌Wijken

👌Eigen sausje over je rijerij gieten. Beste keuze ooit.

En nog maar 3 doelen zijn niet gehaald. Dus meteen weer helder welke mijn 3 doelen dit jaar nog gaan worden.
–    Meer horizontaal gaan rijden
–    Schakelen in overgangen en tussen gangen
–    Figuren aan mekaar rijden


Maar ok om daar te geraken heb je ook nog een PLAN nodig!
En een goed plan houd rekening met hoeveel tijd je kunt besteden wanneer je wel en niet kunt en hoeveel trainingen een bepaalde conditie nodig heeft. 


Ok Tijdsbesteding heb ik ook helder. Studeren blijft mijn prio maar ik wil nu toch wel mijn best gaan doen om dag om dag te rijden. Straks gaat Paddy weer op de paddock wat uiteraard een heel stuk saaier is en dan ben ik het echt verplicht om hem meer uitdaging te bieden.

Het enige dat je dan nog hoeft te doen is variatie toe te voegen zodat het niet saai word en je alles kunt trainen. Lenigheid, conditie , kracht, en uithoudingsvermogen.
Lenigheid verbeteren doe ik door een training van figuren te gaan rijden. Kracht trainen kunnen we gaan meenemen in schakelen in overgangen en tussen gangen. En meer horizontaal rijden is stapje voor stapje hier bewuster van worden en conditie in krijgen. Want Paddy rijd het fijnst voorwaarts neerwaarts maar het mag meer gaan afwisselen richting stukjes voorwaarts horizontaal.

Het resultaat is dat je paard beter gaat bewegen, sterker word en soepeler. Win Win situatie toch!


Paddy krijgt beweging en zijn conditie word nog beter.
Het volgende dat ik moet doen is GET TO WORK ik zal het toch echt moeten doen. Ongeacht of het koud is, donker is, ik moe ben en geen zin heb. Maar dat laatste verdwijnt sowieso. Als je een week of 5 verder bent. En je geraakt in het ritme dan begin je het verschil duidelijk te voelen en word het gemakkelijker en dan wil je het niet meer los laten. Dan garandeer ik je nu al.


Dat is waar je AAN DE GANG MOET BLIJVEN. Want dat brengt je uiteindelijk bij je doel. Zal het gemakkelijk gaan ? Nee dat kan ik je al zeggen.
Maar je maakt elke keer een kleine stap voorwaarts.
En succes of conditie komt niet vanzelf op je pad je moet ervoor gaan om het te kunnen halen. En als je dan terug kijkt waarvan je komt wees dan maar apentrots.

Ik zou zeggen doe er je voordeel mee. Vanaf zondag ga ik alvast weer mijn commitment afgeven en weer een begin maken. Zodat ik op het einde van het jaar mijn 3 overige doelen op zijn minst heb aangestipt. En klaar ben om mijn nieuwe doelen voor 2024 op de agenda te zetten. 

Doe jij ook mee?

Laat het mij weten hoe meer zielen hoe meer vreugde.Gepubliceerd door Oona Thielens

Als ik met een positieve gedachte naast mijn paard sta en erin geloof dat Paddy in staat is om het juiste antwoord te geven op de hulp die ik hem net heb gegeven als is het maar een fractie van het goede antwoord dat hij mij geeft, dan kunnen wij bereiken wat we maar willen. Want een paard dat zich comfortabel, gelukkig en ontspannen voelt heeft het vermogen te kunnen blijven denken in situaties en nieuwe dingen te leren. Alle ervaringen die Paddy vandaag krijgt in onze training neemt hij mee in de training van morgen. Hij weet immers niet wat mijn doel is of waar ik naar toe wil werken. Hij is enkel een Master in het voelen met welke intentie en mindset ik het aan hem vraag. De weg naar het ideale Rijpaard.

Geef een reactie