Sportmassage

“Ben jij er klaar voor?

De impact van een Sportmassage voor je paard!

Losse behandelingen

Je kent het vast wel dat je een periode traint waarbij de kwartjes vallen en je het ene na het andere “aha”-moment aangeboden krijgt van je paard. En opeens lijk je weer stil te blijven staan en heb je het gevoel dat je letterlijk vastloopt in je training. Mogelijk heeft je paard hier en daar verzuringen opgeslagen die niet meer op natuurlijke wijze het lichaam verlaten tijdens het herstelproces. Wat je voelt is dat de spieren minder elastisch zijn geworden en je paard niet meer soepel beweegt.

Want je merk vaker dan voorheen, wanneer je aan het rijden bent, dat je paard moeite heeft met lekker voorwaarts rijden met ontspanning, de eerste 30 minuten van je training kun je die ontspanning echt met moeite maar vinden. En je voelt dat je paard sterker is aan één zijde dan aan de andere zijde. En je weet bij het begin al: “Nee, gaat het weer zo’n rit of training worden vandaag?” Want wat je ook doet, je vindt niet de verbinding op twee teugels waar je naar op zoek bent. En je hulpen worden alleen maar groter en sterker in plaats van zachter en lichter.

A problem in your training is a chance for you to make the next step smaller and communicate even better

Geen nood, hier kunnen we dus wat aan doen. Waardoor je paard weer optimaal kan ontspannen en juist daardoor zijn spieren weer optimaal kan gaan gebruiken. De spieren worden weer zo soepel als voorheen, de doorbloeding komt op gang en ze kunnen weer sterker en leniger worden. Want dat is de grens in je trainingen waar je telkens naar op zoek gaat en die je beetje bij beetje wilt verleggen, zodat je paard met meer ontspanning ruimer en soepeler gaat bewegen.

Ik zorg ervoor met mijn sportmassage dat je paard weer optimaal ontspant en jij 100% enthousiast van je paard afstapt na je training of een rit. Dat is wat je kunt verwachten na een behandeling van mij. Je paard voelt soepeler aan en beweegt veel ruimer. Voor jouw gevoel is de handrem er weer af en je paard heeft weer veel meer comfort tijdens het rijden en het dragen van jou als ruiter.

Denk jij: “Dit is wat ik wil!” Maak dan vandaag nog een afspraak en dan kan ik jullie weer zo snel mogelijk op de rit brengen en kun je weer verder in je fijne gevoel dat je ervaart tijdens het rijden en het trainen.

Wat kun je verwachten van een behandeling?

Het resultaat van een behandeling brengt jouw paard een ruimere beweging, meer ontspanning en voor jou brengt het enthousiasme om vaker en met meer plezier te willen rijden, waarbij je met een goed gevoel afstapt na je rit omdat het ineens veel gemakkelijker gaat. Zodat je deze zomer met een paard in topconditie voor de dag kan komen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

We doen een kort gesprek over de conditie van je paard en de zaken waar je tegenaan loopt of waarin je verbetering wilt zien. Daarna kijk ik naar je paard in beweging rechtuit en aan de longe op de volte. Ik palpeer je paard om te voelen naar de spiertonus en gevoelige plaatsen. Vervolgens masseer ik je paard volledig met een diepe massage. Na de behandeling kijken we opnieuw naar de beweging om de verschillen voor en na te bespreken. Tot slot krijg je nog advies voor de komende tijd.

Praktisch:

Een losse behandeling kost €95,- en de reiskosten zijn inbegrepen.

Wat betreft de reiskosten deze zijn inbegrepen tot een straal van 35 km. Val je hierbuiten dan komt er een kleine schappelijke bijdrage bij afhankelijk van de afstand. Twijfel niet om hierover te informeren. Reiskosten worden gerekend vanaf Turnhout.

Behandelingen vinden plaats op zaterdagen.

Gebruik maken van een voordelig tarief van maar liefst 80 € korting! Dit kan vanaf 4 behandelingen per jaar. Kijk daarvoor bij mijn seizoens traject dat hier op afgestemd is.

Wanneer is een sportmassage geschikt voor jouw paard?

# Als jij meer plezier uit je trainingen wilt halen.

#Als je wilt voorkomen dat je paard vroegtijdig blessures of kwaaltjes ontwikkelt.

#Als je maar één paard hebt en je zorgeloos van alle momenten wilt genieten.

#Als je een stok achter de deur wilt die jou en je paard in beweging brengt.

#Als je bereid bent om op frequente basis je paard optimaal te laten ontspannen en dit toe te voegen aan je management.

Wil jij je paard de kans geven om een ideaal rijpaard te worden en na je training met een fantastisch goed gevoel afstappen omdat het rijden zo fijn was?

Dan is deze behandeling echt wat voor jou en je paard.


Door de frequente basis van sportmassages toe te voegen aan je management vallen de kwartjes op hun plaats.

Ik zeg ja tegen zorgeloos genieten van mijn paard.

Wil jij ook na je training afstappen en nog uren het gevoel hebben dat je op een roze wolk zit? 😊 Maak dan nu een afspraak. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen.

Doe mij maar een ontspannen paard