Doelen maken is 1 ding ze uitvoeren is wat anders.

Waarom stellen we doelen en wat brengt het ons ? Doelen maken is niet moeilijk maar onderweg zijn en de kleine stapjes uitvoeren is wat anders.

We hebben allemaal die fantastisch mooie droom die we willen bereiken. Maar vaak lijkt het ver en ontoegankelijk te zijn. Op de vooravond van 2018 werd mijn aandacht getrokken door de volgende zin.

A Goal Without A Plan Is Just A wish

En ik wist dat deze quote mij scherp zal houden. En ik zal daarom alles op alles zetten om mijn droom na te jagen met een goed plan. Want dat maakt mij oprecht gelukkig en zorgt ervoor dat ik zal shinen. Want gelukkig zijn werkt motiverend en geeft energie en jaaaa eigenlijk is het ook verslavend .

Want dat wil jij toch ook ?

Onderweg genieten van de inzichten die je hebt geleerd , Je vaardigheden ontwikkelen en meer zelfvertrouwen krijgen zodat jij precies weet welke tools jij en je paard nodig hebben om te kunnen groeien en jullie kunnen te overstijgen.

Een goed plan zal je daarom helpen om koers te houden en gemotiveerd te blijven want je heb duidelijk voor ogen waar je wil geraken. En als je weet welke ingrediënten je daar voor nodig heb word het steeds gemakkelijker om stapjes te zetten. Het helpt om jezelf een aantal vragen te stellen.

 • Wat is mijn grote droom? Waarom wil ik hem zo graag najagen ?
 • Hoe gaat het nu ?
 • wat heb ik daarvoor nodig ?
 • wie kan mij daarbij helpen?
 • Wat moet ik onder de knie krijgen?
 • Welke stappen moet ik zetten over een maand , over 3 maand over een half jaar over een jaar.

Waarom ?

Het halen van kleine doelen om je grote droom te verwezenlijken geeft jou inzichten, brengt jou vertrouwen,  houd je focus scherp, zet jou op de juiste koers .

Met wie ?

Het helpt je niet om te blijven dromen zonder actie te ondernemen. Want helaas moet je het toch nog steeds zelf doen. Iemand anders kan niet succesvol vol worden in het najagen van jouw droom met jouw paard. Nee jij wil dit zelf voor mekaar krijgen. Maar dat wil niet zeggen dat je geen hulp kan gebruiken. Soms helpt het om samen met iemand anders samen te groeien en je aan mekaar op te trekken om steeds grenzen te verleggen. Of stoppen met te denken, maar ga het gewoon doen. Ga vertellen aan iedereen die het wil horen wat je graag voor mekaar wil krijgen en wanneer. Als het werkelijk leeft ga je er mee aan de slag.

Hoe ?

Je weet inmiddels dat een goed plan onmisbaar is. Maar hoe maak je een goed plan? Als je weet welke middelen je nodig hebt die noodzakelijk zijn om beter te worden ben je weer een stap verder.

 • Hoeveel tijd heb je nodig elke maand , elke week en elke dag om stappen te kunnen maken? Hoe zorg ik ervoor dat ik genoeg variatie heb in mijn trainingen?
 • Hoe plan ik het in zodat alle spiergroepen op het juiste moment worden getraind en genoeg tijd krijgen om te kunnen herstellen ?
 • Hoe bouw ik een training goed op ? Welke structuur past bij mij ?

En waarschijnlijk herken je het vast wel, wat als je het niet meer ziet zitten ?

Je wist wat je wilde bereiken en je hebt duidelijk een to lijstje gemaakt en toch heb je het gevoel dat je amper vooruit gaat. Het weer speelt ook soms mee om roet in het eten te gooien en je motivatie zinkt in je schoenen. Je denkt al het harde werk loont niet de moeite.

Natuurlijk wel. Succes komt niet zomaar aanwaaien.

En je zal er dagelijks voor moeten investeren . Want 365 kleine stapjes maken = 1 grote  stap of meerdere die je hebt gezet. Elk stapje kent zijn eigen succes en het is belangrijk om regelmatig terug te kijken vanwaar ben je gekomen. En succes te vieren. Elke dag dat jij met je paard  samen bezig bent zorgt ervoor dat jullie samen groeien en steeds beter worden en jullie succesvol worden. Maar dan moet je wel volhouden.

Dus…….

 • Set goal
 • Make a Plan
 • Get to Work
 • Stick to It
 • Reach Goal
 • Celabrate Succes

Nu is het aan jou.

Succes Oona.

 

 

 

 

Gepubliceerd door Oona Thielens

Als ik met een positieve gedachte naast mijn paard sta en erin geloof dat Paddy in staat is om het juiste antwoord te geven op de hulp die ik hem net heb gegeven als is het maar een fractie van het goede antwoord dat hij mij geeft, dan kunnen wij bereiken wat we maar willen. Want een paard dat zich comfortabel, gelukkig en ontspannen voelt heeft het vermogen te kunnen blijven denken in situaties en nieuwe dingen te leren. Alle ervaringen die Paddy vandaag krijgt in onze training neemt hij mee in de training van morgen. Hij weet immers niet wat mijn doel is of waar ik naar toe wil werken. Hij is enkel een Master in het voelen met welke intentie en mindset ik het aan hem vraag. De weg naar het ideale Rijpaard.

Geef een reactie