Bezige bijtjes regelen alles vooraf .

In tegenstelling tot maandag wat wel een erg koude dag was 6 graden met een gevoelstemperatuur van 3 graden regen en erg guur.
Begon de dag al met een zonnetje en was het aangenamer warm 14 graden een zeer goed begin van de spannende dag die ons te wachten stond vond ik.

Na een ontbijtje voor onszelf kregen de paarden ook ontbijt. Sandra wist me te vertellen dat Paddy wel eens kieskeurig is en duidelijk voorkeuren heeft. Ik had dan ook een appeltje gekregen. Maar meneer vond het duidelijk nog te vroeg voor een appel. Die was nog steeds met grote vraagtekens naar mij aan het kijken en tussendoor ging die telkens aan mijn hoofd ruiken. Who are you?
Alle paarden kregen hun hapje en werden wisselend buiten gezet terwijl de stallen werden schoon gemaakt. En Sandra en ik deden maar 1 ding en dat was praten en praten over onze favoriete bezigheid. 😊

Ik begon toen al lichtjes zenuwachtig te worden. Want in de aanloop naar het bezoek aan Paddy was er iemand op het briljante idee gekomen (die wist al lang dat Paddy mijn hart had gestolen) om maar alvast een keuring te regelen. Afzeggen kon nog altijd op maandagavond in het slechtste geval. Maar dan hoefde ik alleszins niet nog eens naar Ierland om te keuren.

En zo had ik dus geregeld dat op dinsdag er een dierenarts helemaal uit Galway kwam met xray apparaat om Paddy volledig te keuren en zijn benen op de foto te zetten om uit te sluiten dat hij geen ocd zou hebben of slecht ontwikkelde gewrichten.
En had ik met mezelf de afspraak gemaakt als de foto’s niet goed zouden zijn dat ik hem niet zou nemen. Maar we moesten nog wat geduld hebben tot de middag.

Dus ik kreeg inmiddels al stress want ik vond Paddy wel heel erg leuk, maar het was nog steeds af te wachten hoe hij de keuring zou doorstaan.
Sandra was er wel gerust in. En John de vader van Sandra die begon samen met mij een beetje te ijsberen. Want uiteindelijk weet je het nooit hoe graag dat je ook wil dat het goed gaat.

En toen kwam Felim Mac Eoin de dierenarts aan. Een zeer rustige man en erg vriendelijk. Samen met zijn assistent. Ze vonden het wel bijzonder om een Belg te treffen in culmore die een jonge kruising connemara x Irish sporthorse wil keuren. En nadat ik mijn wensen had uitgelegd en ook waarom gingen we aan de slag.

Alles kwam aan bod. Hart, ogen, longen, chip, exterieur, bewegingsanalyse en daarna gingen we over op de Xray foto’s.
En wat was Paddy voorbeeldig. Zelfs Felim vond het apart dat hij zo braaf was ondanks zijn beperkte ervaring met mensen en zijn leeftijd.

Hij herkende deze karakter trek uit de Irish sport horses. Een mooie kruising zei hij erbij. En stelde me gerust dat ISH paarden laatbloeiers zijn en lang doorgroeien. Vandaar dat hij overbouwd is. Maar hij moet nog 2 worden he. En de groeischijven onder de carpus die zijn dicht en alles daarboven is nog in vol proces.

18 foto’s later. Is Paddy helemaal goedgekeurd. Hele mooie foto’s haarscherp en de gewrichtjes van Paddy zijn ook haarscherp. Zijn knieen zijn nu nog grof omdat ze nog volop in ontwikkeling zijn.
En als er nu geen ocd zit komt deze ook niet meer 😊

Groen licht van de dierenarts. En we waren allemaal super blij. Paddy krijgt een nieuw baasje!

Ondertussen had ik de kans gekregen om Paddy te leren kennen in ongewone situaties zoals enten, dierenarts, tanden nakijken.
En was ik helemaal blij met zijn voorbeeldig gedrag. Zo netjes en beheerst ondanks dat het toch spannend was. Maar hij ontploft niet. Nee hij denkt. Je ziet hem echt denken.

Dus enof ik het nieuwe baasje wil worden. Heel erg graag 😊

Ondertussen was ik nog aan het bekomen van mijn nieuwe aanwinst. Het thuisfront aan het inlichten. En Sandra die was al contact met het transport aan het opnemen. Wat ik niet in de gaten had.
En kwam dus na 15 min de hoek met het goede nieuws dat hij donderdag al kon vertrekken.
Ik was half in shock. Zo snel! Andrew moest al in Antwerpen zijn dus een uurtje verder rijden was ideaal.
Na de bevestiging van het thuisfront mocht hij zo snel komen en was hij meer dan welkom op stal.
Maar ik was er echt ondersteboven van. Zo snel Hahahaha.

Ok super goed nieuws maar er moest ook nog gemasseerd worden.
Major dé wedstrijd Connemara van Sandra waarmee ze naar Hickstad gaat was aan de beurt.
Een Connemara van het oudere type maar met super veel beweging.
Nadat ik hem in beweging had gezien ging ik aan de slag. En wat kon hij genieten.
Van voor tot achter heb ik hem los gemaakt en daarna nog getapet. Gelukkig bleef het plakken ondanks de felle ruiperiode.
En naderhand was hij helemaal zen. Sandra zag het meteen.

En ik was helemaal gaar. Van de spanning van afgelopen middag. Van het stuiteren omdat ik weer een paardje heb, en dan nog eens een diepe massage te hebben gedaan.
Tijd voor ontspanning.

Fototime! Om het thuisfront op de hoogte te houden moesten er de nodige foto’s en video’s gemaakt worden natuurlijk.
want inmiddels was Paddy echt een knuffelkont geworden naast me en blijkt die met 2 op de foto leuker te zijn dan alleen 😊
Want telkens de deur open ging stond ik daar. En kwam die snuffelen.
En poseren ging in 1 moeite door.

Ik denk dat we binnen het half uur de nodige fans verzameld hadden op facebook en Instagram.
Erg leuk om te weten dat iedereen zo met me meeleeft.
Later die dag heb ik niet veel meer gedaan dan wat op de bank hangen, chatten en relaxen.

Ik zou vast een goed kunnen slapen verzekerde John mij. Inderdaad ja. Als een blok viel ik in slaap.
En als een echte paardenmama werd de eerste droom een feit en had ik me s’nachts zorgen gemaakt over ….

Dat kom je morgen te weten in het volgende blog.

Gepubliceerd door Oona Thielens

Als ik met een positieve gedachte naast mijn paard sta en erin geloof dat Paddy in staat is om het juiste antwoord te geven op de hulp die ik hem net heb gegeven als is het maar een fractie van het goede antwoord dat hij mij geeft, dan kunnen wij bereiken wat we maar willen. Want een paard dat zich comfortabel, gelukkig en ontspannen voelt heeft het vermogen te kunnen blijven denken in situaties en nieuwe dingen te leren. Alle ervaringen die Paddy vandaag krijgt in onze training neemt hij mee in de training van morgen. Hij weet immers niet wat mijn doel is of waar ik naar toe wil werken. Hij is enkel een Master in het voelen met welke intentie en mindset ik het aan hem vraag. De weg naar het ideale Rijpaard.

Geef een reactie