Al in je valkuil gevallen?

Ik merk de laatste dagen dat mijn mindset hoe dan ook veranderd is. Normaal gezien ben ik altijd super positief en kan ik tegenslagen altijd wel ombuigen naar iets positief. Ik zit zo in mekaar en ik haal er kracht en motivatie uit.

Echter gisteren had ik echt mijn dip bereikt. En dat komt omdat alles wat je gewend bent om te doen om naar uit te kijken van ons afgepakt is. ( klinkt dramatisch maar zo voelt het wel)
We kunnen voorlopig god weet hoe lang nog niet op vakantie, we mogen niet meer lessen, maar we kunnen ook geen leuke strandritten meer maken, een clinic hier of daar zit er voor het eerst ook niet meer in. Ik heb dus momenteel ook niets om naar uit te kijken. Bedacht ik mezelf. En ik heb dat nodig merk ik nu.
En dat is voor mij dus valkuil Nr 1 niets om naar uit te kijken = geen doel voor ogen.
Help ik heb geen plan B! Alhoewel we denk ik best nog een plan c en een plan d alvast kunnen voorbereiden.
Eerder had ik elke woensdag les en deden we grondwerk of longeren of tegenwoordig ook DLL.
Maar nu is het allemaal stil gevallen en moet ik dus zelf de koe bij de horens vatten.
En wat ik nodig heb is structuur, routine en een doel. En dat word mijn plan de komende 5 weken.
Ik stop met zomaar wat te doen. En ik ga een trainingsschema opstellen. Dat me hierbij helpt.
Om de draad goed vast te houden en elke dag een beetje beter te worden.
Maar eerst en vooral wil ik gaan bepalen hoeveel vrije tijd ik ter beschikking heb, met welke bewegingsconditie ik aan de slag wil gaan en dan weet ik ook wanneer ik welke vrije dagen ik bewust kan inplannen. En mijn doel bepalen.
Mijn doel is om Paddy steeds sterker te maken vanaf de grond zodat hij actief leert bewegen en reageren waarbij hij zijn bovenlijn fijn kan oprekken en zowel voorwaarts neerwaarts draagt als voorwaarts en horizontaal. Waarbij hij steeds beter de balans vind en er ook een stuur op komt.
En we echt kunnen gaan schakelen.
Ik wil hier 5 dagen per week kort aan werken. En Plan nu 2 a 3 vrije dagen in. We zitten nu in de lente d.w.z. dat de temperaturen nu op zijn best zullen zijn om de komende maanden te trainen.  Ik verwacht dat ik bij + 28° toch weer minder ga trainen. Dus dan schakelen we vanzelf een tandje terug.
Ik kies voor een  Recreatieconditie hier krijgt je paard  4x beweging die hij nodig heeft om het ruitergewicht goed te kunnen dragen alleen ik ga hem aanpassen op Paddy aangezien we nog niet rijden.
Maar ik hem wel sterker wil maken en alle hulpen vanaf de grond goed bevestigen.
En d.m.v. een gevarieerd trainingsschema. En dat word mijn routine.
En ik wil gebruik maken van de supercompensatie. supercompensatie is het stukje dat je gaat opbouwen en het punt waarop je paard steeds sterker, beter en gespierder word.
Bijv. Jij begint altijd met een training bij het begin waarbij je een grens gaat opzoeken. Na de training is het paard vermoeid en is hij iets minder sterk dan voorheen. Het paard gaat in de loop der uren weer herstellen en het lichaam is zo regulerend dat het net een beetje beter hersteld dan voorheen.
En dan zou ik mijn Plan B voor de komende maand April vrij goed op orde moeten hebben. Zodat uitstel geen afstel word. Ik daadwerkelijk progressie blijf maken en Paddy sterker word en zijn bovenlijn beter ontwikkeld.
En alle begin zal moeilijk zijn om het vol te houden en daadwerkelijk verbetering te merken en te voelen. Maar na een week of 5 weet ik dat het makkelijker word.
Daarnaast wil ik mijn bevindingen bij houden in een dagboekje zodat ik later terug kan kijken, hoe ben ik naar een bepaald doel toe gegroeid wat en hoe heb ik het precies gedaan.
Dit is dan weer nuttig na een vakantie wanneer je de draad weer eens moet oppikken. En ik het al vanzelfsprekend vind waar ik ben gebleven maar de kleine stapjes die ik heb gezet inmiddels ben vergeten. Maar die wel het verschil maken.

Gepubliceerd door Oona Thielens

Als ik met een positieve gedachte naast mijn paard sta en erin geloof dat Paddy in staat is om het juiste antwoord te geven op de hulp die ik hem net heb gegeven als is het maar een fractie van het goede antwoord dat hij mij geeft, dan kunnen wij bereiken wat we maar willen. Want een paard dat zich comfortabel, gelukkig en ontspannen voelt heeft het vermogen te kunnen blijven denken in situaties en nieuwe dingen te leren. Alle ervaringen die Paddy vandaag krijgt in onze training neemt hij mee in de training van morgen. Hij weet immers niet wat mijn doel is of waar ik naar toe wil werken. Hij is enkel een Master in het voelen met welke intentie en mindset ik het aan hem vraag. De weg naar het ideale Rijpaard.

Geef een reactie